Laatste WK-schaatsen in Thialf?

Geplaatst: 26 maart 2014 in Sport

Het weekend van  22 en 23 maart 2014 stond Thialf in Heerenveen in het teken van het WK-schaatsen allround. De laatste grote kampioenschappen voor Thialf? Zal de komende jaren de nieuwe schaatstempel in Almere staan? Of krijgt Thialf toch nog de kans om het schaats mekka van Nederland te blijven. En nu wil de voorzitter van de ISU, de Internationale IJsbond, ook nog eens de allround toernooien afschaffen. De ideeën van Ottavio Cinquanta lijken mede te komen door de Nederlandse successen bij het schaatsen tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji. Zelfs de 1000 meter, de 5 kilometer bij de dames en de 10 kilometer bij de heren zou hij willen schrappen van de Olympische kalender. Tja, wat moet je hier nu mee!

Dan maar een stukje geschiedenis: het WK schaatsen in Thialf op 12 en 13 februari 1977 – op de nog onoverdekte 400 meterbaan. Het kampioenschap waar de Amerikaan Eric Heiden zijn eerste wereldtitel won en de Noren Jan Egil Storholt en Sten Stensen respectievelijk tweede en derde werden. De beste Nederlander werd Hans van Helden op de 7e plaats, met een eerste plaats op de 5 kilometer. Piet Kleine werd achtste. En….. waar de Spanjaard Antonio Gómez Fernández het publiek op de banken kreeg. Ook hier ontbrak de Koninklijke familie niet. Koningin Juliana en Prins Bernhard waren aanwezig in gezelschap van de Commissaris van de Koningin, Hedzer Rijpstra.

Op de foto’s: 1. Gomez; 2. Huldiging; 3. Huldiging; 4. Ard Schenk als commentator; 5. De Koninklijke gasten; 6. en 7. Onbekende schaatsers. (Foto’s Tonny Reinders)

De Spanjaard Gomez - WK schaatsen

Huldiging WK schaatsen-Eric Heiden3

Huldiging WK schaatsen-Eric Heiden2

 

Ard Schenk als TV-verslaggever

Koningin Juliana met Commissaris van Friesland, Redzer Rijpstra

WK schaatsen

WK schaatsen 2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s