Weekje Nieuwsbladhuis op Schiermonnikoog

Geplaatst: 15 april 2012 in Fryslân

Een heerlijk weekje (7-14 april 2012) in het Nieuwsbladhuis aan het Karrepad op Schiermonnikoog. Kijkend uit het raam zag je de oude vuurtoren, die sinds de vijftiger jaren van de vorige eeuw als watertoren dienst doet. Aan de andere kant van het huis zag je ’s avonds de lichtbundel van de vuurtoren door de gordijnen heen. Wat het weer betreft kon het niet beter: veel zon, behalve 2e Paasdag, toen viel er af en toe wat regen, maar dat weerhield ons er niet van om een lange wandeling te maken. Het eiland hebben we per fiets en te voet verkend: o.a. de Kobbeduinen; de Westerplas, één van de vogelrijkste gebieden met vogelkijkhut op het eiland; “de Wassermann”, een voormalige bunker uit de Tweede Wereldoorlog en het drenkelingenkerkhof Vredenhof waar veel oorlogslachtoffers die aanspoelden begraven liggen, maakten veel indruk; het schitterende witte strand aan de oostkant van het eiland en Het Rif aan de westkant. Het leuke dorpje met leuke winkeltjes, een supermarkt, de warme bakker waar je strandkoeken koopt en je ’s morgens heerlijke warme broodjes haalt. Het dorp met een op de fiets rijdende dorpsomroeper met megafoon en bel.

Al met al….. een eiland waar je gewoon weer naar toe moet!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties
reacties
 1. Gerda Bergsma schreef:

  Je hebt er een prachtige fotoserie van gemaakt. Ik hou van de Waddeneilanden. Schier heeft een prachtige natuur. Zo te zien heb je het goed naar de zin gehad!

 2. Tonny Reinders schreef:

  Het was bijzonder….. goed weer, veel gelopen en gefietst….. zeker voor herhaling vatbaar!

 3. Ed Kieckens schreef:

  Ja, het eiland kan bekoren!

 4. Remmer Froling schreef:

  Als kind vele jaren met mijn (groot)ouders en zus gelogeerd in het Nieuwsbladhuis. Ik bewaar daar goede herinneringen aan. Met name de natuur van het eiland en het brede strand maakten indruk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s