Soldaat van Oranje, Haarlem, Nova Zembla en het Zandvoortse strand in drie dagen…..

Geplaatst: 27 november 2011 in Noord Holland, Theater

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

HAARLEM – De start is in Haarlem, een schitterende stad. Een kijkje nemen in de Sint Bavokerk, een van de grootste kerken in Nederland, door de smalle steegjes slenteren en het oude hofje aan de Bakenessergracht bezoeken waren hoogtepunten. De Spaarne, die kronkelend door het centrum van de hoofdstad van Noord Holland, zich een weg baant. Schitterende panden, musea en vele kerken kenmerken Haarlem. Vele terrasjes en restaurantjes midden in het centrum zijn zelfs in november in trek. De eerste avond naar Katwijk, waar op het vliegveld Valkenburg de musical Soldaat van Oranje speelt. Veertig minuten langs een deel van de Keukenhofroute (’s avonds weinig kleur…..) en de terugreis langs de snelweg weer naar Haarlem. De musical: indrukwekkend, onvoorstelbaar goed en zeer verrassend. Iets wat je zelf moet zien….. De tweede dag dus de stad zelf: kerken, hofjes, smalle steegjes, terrasjes, vele winkels, de Grote Markt met het beeld van Laurens Janszoon die (uitsluitend in Nederland) genoemd wordt als een van de uitvinders van de boekdrukkunst, kortom: gezellige stad om zeker nog eens terug te keren. ’s Avonds de 3D-film van Reinout Oerlemans, Nova Zembla, met o.a.Doutzen Kroes….. Slechts acht bezoekers…. niet super voor een eerste week. Door een paar donkere glazen zagen we schitterende effecten, maar ontbraken er spannende momenten! In het donker via de navigatie op de telefoon weer naar het hotel in Haarlem Zuid. Want het was heerlijk weer voor een avondwandeling. De volgende dag naar huis, maar niet zonder eerst het strand van Zandvoort te bezoeken, waar vele hondenbezitters hun viervoeters uitlieten. Daarna langs de ruïne van Brederode, de sluizen in IJmuiden, een hapje eten in Wieringerwerf en over de Afsluitdijk terug naar huis……

Advertenties
reacties
 1. Gerda Bergsma schreef:

  Ik hou van Haarlem. En jij hebt nou net de leukste dingen op de foto gezet (de hofjes). Je hebt, zo te lezen, een fijn weekend achter de rug! Ik vind je fotoserie prachtig!

  • Tonny Reinders schreef:

   Wist dat je van Haarlem houdt. Je zus heeft er toch gewoond, of woont er nog? Het Hofje van Bakenes, volgens de geschiedenis, het oudste hofje van Haarlem, liepen we toevallig langs …. Heb inderdaad fijne dagen gehad. We zaten in Hotel Haarlem Zuid en het centrum was zo’n twintig minuten lopen daar vandaan! Las dat die lieve Jacco kaartjes had weten te regelen voor het concert van Doe Maar…. mooi veruitzicht!

   • Gerda Bergsma schreef:

    Zo, dat heb je goed onthouden. Mijn zus heeft er gewoond. Maar de stad mag ik nog steeds graag bezoeken, doe ik te weinig overigens.
    Is het niet geweldig? Ik ga naar Doe Maar! Ik heb er nu al zin in, ook al duurt het nog heel veel nachtjes slapen. 🙂

 2. Baukje schreef:

  Prachtige foto’s van Haarlem en omgeving!
  Mooi dat je genoten hebt van het weekend!
  Groetjes en tot volgende week!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s