Van Maasdijk Feesten Heerenveen: vliegfeest, straatfestival, roofvogels en meerparels

Geplaatst: 5 september 2010 in Dieren, Heerenveen, Muziek

De hele zomer van 2010 stond Heerenveen in het teken van vele activiteiten, de zg. Van Maasdijkfeesten, met als hoogtepunt de week van zaterdag 28 augustus tot en met zaterdag 4 september. Op zaterdag 28 augustus werd het vliegfeest afgelast, omdat de weersverwachtingen voor die dag allesbehalve fraai zouden zijn. Op het Geerts Willigenplein vond wel de spectaculaire roofvogelshow plaats. De Valk Roofvogels uit Lunteren. op de Veluwe, gaven een fantastische demonstratie hoe roofvogels in het wild hun prooi pakken. Uilen, haviken en een reuze steenarend stalen de show.Steenarend1-280810 Hveen

De luchtsportdemonstraties konden zaterdag 4 september gelukkig wel doorgaan. Dit keer trof men het geweldig met het weer en konden bijna alle demonstraties doorgaan. Alleen ging de luchtballon aan het eind van de middag niet meer varen. Een grote menigte was naar het veld tussen Het Meer en Skoatterwâld gekomen en reageerde enhousiast. Naast stuntvlieger Frank Versteegh die zijn kunstjes toonde, waren er modelvliegtuigen en deltavliegers  actief. Het publiek kon voor € 40,- zes minuten met een helikopter de lucht in en daar was veel animo voor.

Helikopter1
Frank Versteegh1

Stuntvliegen
 
Helikopter2  

Zaterdag 4 september stond het Straatfestival op het programma. Een evenement waar massaal het (winkelende) publiek van heinde en verre voor naar 't Friese Haagje kwam. Diverse acts vonden plaats, waaronder Lange Gust, die met lange tenen, lange benen, rode neus en wielen door het centrum toerde.   Ook het Brabants Fietsharmonisch Orkest, een verrassend en dolkomisch muziekgezelschap op een 4 meter lange, zespersoons tandem stal de harten van het publiek met aanstekelijke, vrolijke muziek, dat al fietsend werd gespeeld. Af en toe stapten de muzikanten met veel bombarie af en er volgden er acrobatische toeren: een uniek schouwspel. De TimeCruisers, reusachtige fantasievoertuigen en steltlopende creaties op grote wielen, met vleugels en straalmotoren symboliseren de snelheid. In een fantastische optocht reden ze door het centrum en eindigden bij het Posthuis Theater.

Lange Gust Fietsorkest Timecruisers1 


Timecruisers2 Man    MuziekkantBand 

World on Water heeft zich gespecialiseerd in het organiseren van het evenement "lopen over water" in zg. MeerParels. Dit zijn doorzichtige ballen met een rits en hebben een doorsnede van zo'n 2 meter. Door de rits, die uiteraard waterproof is, kun je in de bal stappen. De bal wordt opgeblazen met lucht en je kunt allerlei capriolen uithalen. Het werd een fraai spektakel.

Meerparels2

 Meerparels1  

 

Meerparels3 Naast alle bovenstaande activiteiten werden er nog diverse evenementen georganiseerd, w.o. lezingen (Museum Willem van Haren), werd er geschilderd op muziek (Amelius van Oenemapark – Achter de Kerk) en is er in Museum Willem van Haren de tentoonstelling "Luchtvaartpioniers, Van Maasdijk, 1910" (duurt nog tot en met 3 oktober).

Advertenties
reacties
 1. Jannie schreef:

  Perfecte foto`s en berichten!
  Zelf was ik net op tijd om foto`s te maken, toen mijn jongens in die doorzichtige bal op het water waren. Ik heb nog staan wachten……jij zou toch ook een poging wagen ;-)……?

 2. Gerda Bergsma schreef:

  Wauw, wat heb je er een geweldige reportage van gemaakt. Ik heb 2 stuntvliegtuigen gefotografeerd, ze maakten een looping boven Gorredijk.

  Wie weet zien we elkaar vanmiddag nog. Ik zal kijken of ik je rond 2 uur kan vinden. Veel plezier vandaag!

 3. Gerda Bergsma schreef:

  Hoi!

  Afgelopen vrijdag heb ik een roofvogeldemonstratie meegemaakt, op het Muiderslot. Inderdaad, je hebt helemaal gelijk. Zo super vond ik het!

  Zijn de trouwfoto’s mooi geworden?
  Groetjes Gerda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s